Propit

VALMIIT PROPIT


Mikä ja mistä: Hattu, Freya Crescent pelistä FF IX
Tekijä: Punumi
Muuta: Kyseinen hattu on tehty kanaverkosta, käsin muotoilemalla (jos teette muistakaa hanskat! Muuten käy hassusti...). Päälle on heitetty sanomalehtiä "liisterillä", myöhemmin kun korjailin hattua lisäsin siihen paperimassaa ja hioin tasaisemmaksi. Sitten ei muuta kuin maalit niskaan ja harmaat lohikäärme "korvat" on tehty ensimmäisessä versiossa softiksesta (oik. puoleinen kuva) ja myöhemmin tein tilalle (koska rikkoutuivat) samaiset korvat Fimo Air Light-massasta (vas.puoleinen kuva).
  ____________________________________________________________


Mikä ja mistä: Keihäs, Freya Crescent pelistä FF IX
Tekijä: Punumi
Muuta: Keihään (tästä lähin kutsuttakoon tikuksi) "runkona" olen käyttänyt muoviputkea, ja pizzalaatikkoa. nuo keihään kolme kärkeä on siis käsin muotoiltu ihan perus Prismasta saatavalla muovailumassalla pizzalaatikon päälle ja sitten liimattu kiinni muoviputkeen, jonka jälkeen ne on yhdistetty massalla. Alapuoli on muotoiltu ihan vapaasti tuohon muotoonsa, ja tikku on sen jälkeen hiottu tasaisemmaksi. Huono puoli pizzalaatikoiden käyttämisessä vain on se, että massa, "märkää" kun on, tuppaa kuivuessaan käpristymään, joten oli kuivumisen ajaksi laitettava painot päälle, ettei ihan hirveästi käpristyisi. Vähän käyräksi nuo sivu-haarat jäivät, mutta ei kauhean pahasti. Kun keppi oli valmis muuten, maalasin sen ihan kunnon seinämaaleilla, koska olen todennut, että niistä tulee melkeinpä tasaisin lopputulos. Muovikepin takia proppi on vähän wobble wobble, mutta ajaa asiansa. Kyseessä on ensimmäinen "ase-replikani" ja suurempi proppi, jonka tekemisestä kyllä oppi yhtä sun toista!
  ____________________________________________________________


Mikä ja mistä: Sakuran Sealing Staff, Sakura Kinomoto, Card Captor Sakura
Tekijä: Punumi
Muuta: Aika perus proppi, ei kovin vaikea tehdä. Perustana on puukeppi, jonka molemmissa päissä on styroksipallot. Suurempaan palloon sitten muotoilin pään ja pienempään alaosan. Siivet on tehty softiksesta.
  ____________________________________________________________


Mikä ja mistä: Sakuran Star Wand, Sakura Kinomoto, Card Captor Sakura
Tekijä: Punumi
Muuta: Ensimmäinen tekemäni proppi, jonka teen tässä uudestaan heti kun mahdollista. Ensimmäiseksi propiksi ok, mutta mittasuhteet kusevat ja pahasti.

WIP -PROPIT


Mikä ja mistä: Shaoranin miekka, Card Captor Sakura
Tekijä: Punumi & Lazuliz
Muuta: Teimme tätä samaan aikaan kun Punumi teki Sakuran 1-kauden sauvaa. Ensimmäinen miekkaproppi, joka olisi tarkoitus saada lähiaikoina valmiiksi, jotta pääsisimme pukuilemaan Sakuraa ja Shaorania.

4 kommenttia:

 1. Olikohan Punumin Prismasta ostama muovailumassa kenties Kreaa tai Silk Clayta? Olen suunnittelemassa ensimmäistä proppiani, ja tukirakenteita piilottamaan ajattelin käyttää jotakin massaa, jonka voisin sitten kuivuttuaan maalata (ehkä tarvitsisi vielä päälle gessoa?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämännäköistä muovailumassaa olen käyttänyt http://tuontitukku.fi/tuote/muovailumassa-kapel-500g/6410410152031/
   olen myös käyttänyt Fimo Airia, mutta tuo Kapelin on kyllä kestävämpää ja sitä on kivempi muovata :) itse olen myös kyllä gessonnut kaikki proppini, tosin Freyan keihästä en missään vaiheessa gessonnut (noista tulee niin vaaleita kuivuttuaan kyllä muutenkin :P ) saanko udella millaisesta propista on kysymys? :D

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! :3 Jotakin noista alarivin kuudesta oikeanpuoleisimmasta olen tekemässä: http://4e7221.medialib.glogster.com/media/d419a615176fa9584bc94acff225657370b80c5c45453cc49bd4aac505112411/final-fantasy-xiii-vanille-s-weapon.png

   Poista
  3. Aah Final Fantasya <3 :D Luulisin kyllä että tuosta massasta nuo saa tehtyä, ja ainakin minulla on kestänyt hyvin :) Onnea propin tekoon, uskon että siitä tulee hyvä ^^

   Poista