lauantai 16. kesäkuuta 2012

Desucon, kiireiden con

Juu-u, niin siinä vain kävi etten saanut loppujen lopuksi valmiiksi sitä Hikarun asua, se olikin sitten hankalampi toteuttaa kun kuvittelin, eli aikaa tarvitsisin paljon enemmän kuin mitä käytettävänä oli.. Innostuskin lopahti jonkin verran koko asuun, joten tuskin tämän vuoden coneissa sitä tullaan näkemään, katsellaan uudestaan sen asun kohtaloa ensi vuonna! Paljonhan siitä ei ole tekemättä, pitäisi vain koota ja liimailla yms... Blogiin en tekstiäkään ole viime aikoina paljon kirjoitellut, lähinnä siksi että viimeisen kuukauden ajan olen valmistautunut uuden perheenjäsenen tuloon ja viikko ollaan nyt kimpassa asuttu (lemmikki siis kyseessä). Uskoisin myös tältä tiimoilta olevani jokseenkin kiireinen; kesätyöt vievät myös aikansa aikataulustani. Mutta inspiraation kipinä iski Desussa, Traconiin toivottavasti saadaan vähän erilaista pukua aikaan :D Siitä lisää kun aloitan sen tekemisen.

 Olisin tietenkin voinut vielä hieman kuvata ihmisiä... Mutta ei voi mitään kun laiskistui ja hengaili vain D:

Mutta Desu! Perjantaina en vielä töiden takia Desuun ehtinyt, joten lauantaina vasta saavuimme conipaikalle. Siskoni lupautui laittamaan Freyan ylleen (itse en olisi enää jaksanut xD), jotta saimme otettua kuvia asusta (lupauduin siis kuvaajaksi, ja sainpa kerrankin sellaisia kuvia asustani joista itse pidän!). Ystäväni Anne tuli myös coniin, todella kiva oli taas nähdä pitkästä aikaa! Hänelle myös lupauduin tekemään Kairin Keybladen hänen cossiinsa ja sain kuin sainkin sen valmiiksi coniin (perjantaina vielä viimeistelin sitä, ei jäänyt yhtään viime tippaan ei...). 

 Lauantaina autoiltiin siis siskon kanssa vuoronperään Lahteen ja conipaikalle, kerrankin olimme suhtkoht ajoissa, eli ennen kymmentä! Tyypillinen Desusää eli vesisade kareili kyllä ilmassa, mutta onneksi lauantaina ei ainakaan pahasti satanut (tai sitten olimme turvallisesti sisätiloissa suojassa). Päätimmekin siis ottaa kuvia saman tien, että saatiin asia alta pois (sekä satamaan ei vielä ollut kovin paljon ihmisiä kerääntynyt). Ohi kulkevien ihmisten katseita oli hauska seurata ja kuunnella kommentteja; tuskinpa koskaan tätä harrastusta ihan kaikki ymmärtävät... Kiitos myös CasualtyCosplay:n Yokille Freya-pukuni noteeraamisesta, oli kyllä hyvä juttuhetki ja enkkutreeni :DD Tällä hetkellä täällä odotellaan innolla millaisen videon CasualtyCosplayn tytöt saavat aikaan, heillä oli hieno video-idea Desusta ja cossaamisesta. Ja mikä huijaus, huh! Kaikki selviää aina lopulta >:)

Siirryimme sitten pikkuhiljaa sisälle ja hakemaan lippuja Eurocosplay-kisaan ja Hall Cosplayn katsantoihin; saimme 2.parvelta paikat ja HUH kun oli kaukana! Ensi kerralla pitää hakea lippu aikaisemmin... Siitä sitten siirryimme taidekujalle ja Anne osti itselleen, kaverilleen ja minulle sellaiset hienot pikkuhama-helmistä tehdyt kaulakorut. Pakko katsoa saman myyjän tarjonta myös Traconissa! Muutenkin hirmu hienoja teoksia taas esillä taidekujalla, harmi että rahaa kuluttaa oli niin vähän (kun ei coneista enää mangaakaan yms. tule ostettua kun on niin kallista). Myyntitiskienkin valikoiman tarkastimme, mutta eipä siellä oikein mitään ihmeellistä ollut. Sielläpä sitten törmättiin myös Kagero II -pelin Alluran cossaajaan Emiliaan ja hänen kaveriinsa Adaan: loppupäivä menikin sitten hengaillessa, kunnes cossi-kisa alkoi. Yllättävän hitaasti tuo aika kuluu kun jotain odottaa..!

Eurocosplay-kisa ei tälläkään kertaa tuottanut pettymystä, oli hieno nähdä hauskoja ja hyvin suunniteltuja esiintymisiä ja hienosti tehtyjä pukuja! Paljon onnea Ilonalle, joka kilpailun voitti; Lontoo kutsuu ja toivottavasti tänä vuonna päästäisiin top 10:iin! Ilmeisesti voittajasta Ilonasta ja hänen esityksestään on jonkinlainen haloo noussut, itse en tähän rupea kantaa sen kummemmin ottamaan, päätös on tehty ja se pitää, turha muiden tai minun siitä napista. Innolla jään toki odottamaan millä asulla Ilona kilpaan lähtee :D

Kilpailun jälkeen kävimme vielä ottamassa muutamia kuvia ja alkoi lopulta nälkä painaa niin pahasti, että Kotipizzaan vei tie. Täytyy sen pienen pizzerian työntekijöille nostaa hattua, kun ihmisiä virtana soljuu sisään ja liukuhihnatyönä niitä pizzoja pitää väkertää..! No, ainakin tuon kolmen päivän aikana he ovat mukavasti rahaa saaneet. Mononoke -ohjelmaa oli vielä tarkoitus mennä katsomaan, mutta väsymys alkoi jo painaa ja oli vielä autoiltava takaisin kotiin, joten lauantai-Desu meidän osalta loppui pizzaan.

Sunnuntaina emme ehtineet coneilla kuin pari tuntia, eikä siinä ajassa oikein mitään ehtinyt ja vähän harmittaa ettei edes AMV-kisaa ehtinyt loppuun asti katsoa! No, ehkä ensi kerralla sitten, kun asiat on hieman paremmin järjestetty etukäteen... Kaiken kaikkiaan hyvin touhuntäyteinen viikonloppu, niin yksityiselämän kuin conielämän puolelta. Nyt odottamaan Traconia!

Niin, niitä kuviakin tuli siis otettua, tässä nyt muutama;

Sibbe-talon viereisessä "satamassa" sai upeita kuvia otettua!





Tässä näette sitten millainen siitä bladesta loppujen lopuksi tuli :D Itse en ole ihan täysin tyytyväinen, mutta ilmeisesti se kuitenkin kelpasi ;) Pitääkin sitä maksua tässä muistaa vielä pyytää... >:D

Tottahan toki siskostakin ja Freya-puvusta kuvia tuli otettua; osa on dA:han laitettu ja tähänkin voisin muutaman tyrkätä:


Oikeanpuoleisessa kuvassa on taas VARSIN "freijamainen" poseeraus, miettikääpä jos Freyasta olisi tehty tuollainen toisen perään haikaileva romantikko... xD

Vielä yksi kuva tuolta kätköistä löytyi, oli kyllä aikamoinen yllätys kun huomasin seuraavan cossittavan hahmon eli Kagero II: Dark Illusion -pelin Alluran! Sisko joskus menneisyydessä osti pelin ja koukuttui siihen täysin, oli hänellekin suuri yllätys, että hahmoa cossataan Suomessa, kun sitä ei oikein muualla maailmassakaan cossata. No, tästä kehittyikin sitten alku coniystävyydelle, juttua riitti vaikka kuinka paljon! Emilian (kuvan cossaajan) ja hänen ystävänsä Adan kanssa tuli sitten melkein koko con hengailtua :D Kyllä cossaaminen on hyvä harrastus!

Niin hieno *__*

Mudda, sellainen con-raportti tällä kertaa ja ei muuta kuin seuraavaan kertaan ;D

1 kommentti:

  1. Tietysti olin tyytyväinen blaidiin :D Se oli hieno ja sitä oli kiva kantaa ees sun taas x3

    VastaaPoista