maanantai 9. tammikuuta 2012

Askartelua pa...

Kirjoittelinkin jo aiheesta toisen blogini merkinnässä klik klik, mutta päätinpä siirtää asiasta kirjotitelun tänne :)

Sitten hieman kirjoitusta aiheesta josta lupasin tehdä seuraavan merkinnän eli "Mitä kuuluu Freyalle?" No hyväähän sille kuuluu, sanoisin nyt että asu on n.95% valmis. Toki tulen vielä tekemään sille hieman parannuksia ennen Desuconia, joka Freyan osalta jää viimeiseksi coniksi, ainakin vähäksi aikaa :) Suunnitelmia on tässä kertynyt niin paljon ettei mahdu enää kierrättämään!

Mjutta mjutta, tässä siis hieman kuvia ja kertomuksia siitä missä vaiheessa Freyan spear/lance (tutummin tunnetaan nimellä "Tikku") nyt on. Kaboom!

Naked Tikku! Tuosta näkee vähän kokoluokkaa. Elikkäs kun ensin tein "luurangon" pizzalaatikoista noihin, liimasin ne kiinni keppiin ja muovailin päälle ihan tavallisesta 3 euron muovailumassasta kolmiulotteiset muodot (huom! kaikki, siis kaikki on käsin tehty, siksi ei ole mikään maailman tasaisin Dx). Kärjen tein erikseen, siihen sitten tein ns. vaot joiden avulla sain liimattua sen kiinni putkeen niin ettei se paljoa heilu.Tässä sitten muutama kuva seuraavasta vaiheesta, eli sitten tein keskiosan ja muovailin tuon kärjen paremmin kiinni putkeen (työnsin siis massaa myös putken sisälle). Aikaa kului jonkin verran, kun ei oikeen saanut noita osioita tarpeeksi pyöreiksi yks kaks. Vasemmalla ensimmäisenä olevassa kuvassa näkyykin sitten seuraava vaihe eli hiominen (muistakaa lapset hengityssuojain!). Hion ensin karkeammalla, sitten sileämmällä paperilla jotta sain mahdollisimman sileän lopputuloksen. Olisi tietenkin voinut olla vielä sileämpi, mutta sanotaan että ase on ottanu damagea ja on siksi niin lommoilla 8D Oikealla taas hieman kuvaa koosta :)


Sittenpä pääsi maalaamaan. Eli kuten kuvista näkyy, maalasin ensin hopean, jonka jälkeen kullan ja sitten sinisen. Tässä vaiheessa kävin myös ostamassa vähän paksumpaa muoviputkea, koska ainakin ref. kuvassa näkyy että kahva-osuus on muuta putkiosuutta paksumpi. Siinä piti sitten miettiä notta miten sen sitten saa kiinnitettyä, mutta hyvinhän tuo näytti liimalla ja massalla onnistuvan. Samalla Tikusta tuli tukevampi, eikä se nyt siis heilu kuin heiväseiväs kun sen käteensä ottaa. En kuitenkaan ollut tyytyväinen tähän lopputulokseen; niinkuin oikeanpuolimmaisesta kuvasta näkyy, värit ovat AIVAN liian vaaleat, Tikusta sai tuossa vaiheessa aivan liian lelumaisen fiiliksen... Mikä siis neuvoksi? No, Ei siinä auttanut muu kuin ottaa akryylit esiin ja ns. vanhentaa väriä. Onnistuu helposti: tekee sellaisen harmaan-mustan värisekoituksen, ottaa pensselin käteen ja maalailee sellaisia "läpikuultavia" kerroksia, samoin kun käyttää kuivapensselitekniikoita, etenkin niihin kohtiin johon haluaa enemmän varjoa. Tutoriaaleja löytyy varmasti netistä vaikka kuinka paljon, etsikää lapset etsikää! ;D Lopputulos näkyy siis tässä, TÖTTÖRÖÖÖÖÖ

Näyttää paremmalle luonnossa

Notta näin, siinä siis hieman infoa Freyan Spearin tekovaiheista ja missä nyt mennään. Yläpuoli on siis kokonaan valmis, alapuoli kaipaa enää vain yhden kerroksen massaa päälleen, hiomisen ja maalaamisen. Mutta se onnistuu hyvin parin päivän päästä; en taaskaan jätä mitään viime tippaan, nevah!

Ainoa huono puoli tosiaan on se, ettei con-paikalla saa tämän kanssa kuljeskella, koska kyseessä on niin suuri proppi. Kuvia tulee kuitenkin otettua varmaankin ulkoa jonkin verran, varsinkin kun teen Desuun uudet jalat (vanhoista tuleekin siksi ns. ulkotossut, joiden kanssa sitten voi rauhassa kuljeskella ja hajottaa niin feikkikoivet kuin oikeatkin).

Mutta kaiken kaikkiaan tätä proppia oli todella mukava työstää, sanoisin jopa että jos jotain cossauksissani tykkään tehdä niin valitsisin ehdottomasti propit. Seuraavaksi voisikin tehdä loppuun Syaoranin miekan ja lähteä työstämään Hikarun ja Fuun miekkoja. Hommaa ainakin on moneksi kuukaudeksi eteenpäin, ainakin sillä vauhdilla millä minä näitä teen xDD

Seuraavaksi kirjoittelen varmaankin Frostbitestä ja tunnelmista siellä, ellen vallan villiksi heittäydy ja ota esille jotain ns. geneerisempää aihetta, tälläistä yleistä liirum laarumia cosplaysta.

Frostbitessä nähdään! <3

-Punpun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti