keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Work in Progress part 2

Juups, näin sitä on vaan aikaan saatu taas jotain, vaikka yleensä niin ollaan laiskoja! Siskoni tuli siis viime viikonloppuna kämpilleni ja yhdessä sitten väkersimme cosseja, niin kaavoja kuin "accessoreja" (en nyt keksi parempaa sanaa!), mutta siis härpäkkeitä kuten koruja yms. Aika pitkälle päästiin jo, nyt jää sitten pääsiäslomalle hieman vähemmän tehtävää, tosin kaikki suurimmat urakat kuten ompleminen ja proppien tekeminen jäävät kyllä sinne, nyt on suhteellisen paljon tekemistä koulun kanssa ja muutamia tenttejä tulossa, siskolla yo-kokeita ja pääsykoetehtäviä, mutta onneksi on kohta loma!

Tässä kuitenkin nyt kuvia siitä mitä saimme aikaan viikonloppuna:

Desucon 2012 cosplayt: Magic Knight Rayearth - Hikaru & Fuu  ( eli viitat on rakkautta -cosplay)

 
(c) CLAMP

Eli noista ylläolevista puvuista tuo vihreä ja punainen, jos joku ei hahmoja tunnista :--D Ja tässä meidän tuotokset mokomista:


 Yllä olevassa kuvassa on Fuun asun kaavat, sen lisäksi tuli tuo keskellä oleva "lautanen" väkerrettyä, seuraavaksi pitäisi se saada valmiiksi, kunhan tässä ehtii maalaamaan sen, sekä täytyy siihen kuuluva koru tehdä. Hame on vielä hieman ylipitkä, mutta  mieluummin liian pitkä kuin liian lyhyt; sitä tulee varmastikin vielä lyhennettyä tässä matkan varrella. Fuun asu on paljon helpompi kuin Hikarun, mutta minusta ehkä silti hienompi. Sisko tulee siis cossaamaan Fuuta. Tämän lisäksi väkersin asuun kuuluvan käsikorun, mutta siitä en kuvaa nyt ottanut. Kotiin kun tästä pääsee niin aloitamme Fuun miekan ja molempien asujen kenkien suunnittelun / tekemisen. Sinänsä aika jännittävää, koska kenkiä en ole vielä koskaan tehnyt! Vähän haastetta peliin, saa nähdä miten käy.. Tässä sitten kuvaa omista tuotoksistani, Vähän tuli tenkkapoota miten tuon edessä olevan "läpuskän" teen... Aluksi ajattelin laittaa "lippakangasta" (niille jotka ihmettelevät mitä tämä on, katsokaa kommentit :--D joskus esittelen teille tämän maanmainion kangas-pahvi-mikälieneen!) pitämään sen muodossaan, mutta kuvan mukaan se ei ole sellainen täysin suora, vaan vähän löysä, joten päädyin lopulta siihen, että laitan ainakin yläosaan kovike-kangasta. Saapi nähdä miten käy tämän kanssa, koska tuo viitta tulee varmastikin vetämään noita kankaita... Mutta aina on selvitty näistäkin ongelmista ja helpompi katsella sitten kun pääsee kunnolla kokeilemaan erilaisia tekniikoita. Vyön tein myös, tuo malli on nyt softiksesta, mutta teen" lippakankaasta" siihen vielä "pohjan" jotta se ei varmasti repeä, koska se tulee takaa laitettua kiinni vähän "korsettimaisesti". Olen erittäin hyvä selittämään näitä :---D


Tässä sitten pari kuvaa viitan kanssa. Loppupeleissä siitä ei tule ihan tuon näköinen, oli vain kokeiltava miten sen saisi tuonne alle piiloon ja miten laittaa kiinni. Lopulliseen viittaan tulee myös huppu, niin tähän Hikarun kuin Fuunkin viittaan. Hameesta sen verran, että tuon ylemmän osan tulen vielä varmaan muuttamaan, koska nyt se on tehty vain yhdestä kangas "suikaleesta", ja alkuperäisen kuvan mukaan sen pitäisi olla sellainen "hulmuava", joten puolikelloa tai kelloa olen siihen ajatellut... En pystynyt kuitenkaan kokeilemaan sitä vielä, koska tuo kertakäyttölakana -kangas loppui kesken... Eli kun olette tekemässä monta projektia samaan aikaan niin ostakaa IHMEESSÄ tarpeeksi sitä kangasta! Useampi paketti mieluummin. Kotona on onneksi yksi vielä, mutta lisää on ostettava piakkoin....

Sitten hieman osviittaa uudesta kokeilusta, nimittäin resin -korujen teosta. Muutama hyvä esimerkki miten sitä tulee käyttää ja miten EI...


 Ylimpänä resin-koruja kuivumassa, ostettiin siis ebaysta EasyCast -resiniä, koska siitä on löytynyt niin monia tutoriaaleja internetin syövereistä. Seuraavaksi tulee varmaankin kokeilta Amazing -merkillä olevaa resiniä (muistaakseni), koska tuota EasyCastia sai Suomeen vain 236 millin purkkina, Amazingissä on kaksi kertaa enemmän. Eli ilmeisesti tuo resin on sellaista myrkkyä ettei sitä mielellään Suomeen lähetetä, mutta onneksi muutama mukava ihminen löytyy ebaystakin; sellainen siis joka myy kohtuu hinnalla. Moni pyytää aivan käsittämättömiä summia tuosta töhnästä... Ja varsinkin jos haluaisi ostaa isomman pötelin kerralla.

Ja tässä sitten kuvaa hieman epäonnistuneesta castaamisesta... Eli MUISTAKAA HERRANJESTAS jos näitä teette että varmistatte hardenerin ja resinin määrän, että molempia on YHTÄ PALJON. Tässä kävi sellainen pieni viba että hardeneria tuli liian paljon (niin, sitä miekin ihmettelen miksei ne kovettuneet, vaikka laitoin hardeneria liian paljon... luulisi että silloin ne vasta kovettuisivatkin) Hieman v*tutti kun tajusin tämän idioottimaisen virheen, mutta kyllä tuosta virheestä sentään oppi: seuraavat onnistuivat perin mainiosti! Tässä hieman kuvaa:


Eli siinä valmiita resin "koruja", pitäisi vielä hieman "kiillottaa" niitä kun tässä ehtii... Mutta kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus tämä resinin käyttö, harmittaa vain ettei mokomaa ainetta ole Suomessa saatavilla kovin helposti... Ne harvat mitä olen löytänyt ovat olleet Ice Resiniä ja aivan liian kalliita määräänsä nähden... Ei mikään ihme siis että ulkomailla kun on saatavilla resiniä ja muita aineita tällaisiin töihin, tulee cosseistakin hieman hienompia... Mutta ehkä joskus nämäkin mössöt rantautuvat meille!

Ja viimeiseksi vielä muutama kuva eräästä muusta "korusta"; tuo MKR OVAn oval-koru tuli hetken mielijohteesta tehtyä, lähinnä siksi että oli pakko kokeilla miten noita koruja sitten voisi tehdä, pystyykö yhdistämään massoihin yms. OVAn asut nähdään joko Desu Frostissa tai Desussa ensi vuonna siis, sitä odotellessa!


Mutta, nyt koulujuttuja väkertämään, ensi kertaan! Taas juttua on luvassa joko WIP -cosseista ja propeista tai sitten jotain tavallisempaa hölynpölyä cossaamisesta :D See you then!
~ Punpun

2 kommenttia:

  1. Nyt on pakko kysyä; Mitä on lippa-kangas?

    VastaaPoista
  2. Siis en ole varma onko se oikeasti tuolla nimellä (ei varmaankaan, mutta parempaakaan nimitystä en ole sille keksinyt Dx ehkä pitäisi laittaa se ""-hapsuihin xD ), mutta siis joskus tuli ostettua Eurokankaasta sellaista "pahvista" kangasta (eli pystyy taivuttelemaan, pysyy muodossa paremmin kuin tavallinen kangas, mutta joka on kuitenkin hieman kankaan tuntuinen... Olen erittäin hyvä selittämään, ehkä pitäisi joskus ottaa kuvaa, anteeksi!), tuli siitä väkerrettyä sitten esim. Nuuskamuikkusen hattu joskus vuonna nakki... Itseasiassa kun nyt tarkemmin mietin niin lippaPAHVI saattaisi olla oikea nimitys... Hmm..

    VastaaPoista