perjantai 30. maaliskuuta 2012

World of Wigs

Eipä ole tullut tehtyä noita Desu -cosseja eteenpäin oikeastaan ollenkaan, koulu ja miljoonat tehtävät pukkaavat päälle (nytkin pitäisi jatkaa japanin luentojen opintopäiväkirjaa, mutta päädyin kuitenkin kirjoittamaan tänne,  koska pakko pitää vähän aikaa taukoa!). Muttasiisettä, koska WIP-postausta en voi tehdä, teenkin sen sijaan pienen esittelyn kaikista peruukeista, joita sisko-kullan kanssa ollaan vuosien varrella shoppailtu. Ajattelin myös kertoa omia kokemuksiani erilaisista peruukki-kaupoista (tosin omat kokemukseni ovat eri kauppojen suhteen vähän huonot, eniten tulee ostettua noita nimittäin ebaysta..).

Aivan ensimmäisen peruukin ostin Muumipeikko-gijinka -cossiini joskus moonta vuotta sitten (taisi olla Kaapelitehtaan Animeconiin tehty se asu :o ), mutta silloin en vielä omistanut Electronia (tai tarkemmin sanottuna siskoni ei omistanut; tilaamme nimittäin kaikki peruukkimme hänen paypalinsa kautta, koska olen niin torvi etten itse osaa tehdä itselleni paypalia :---D ). Mutta, gijinkaa varten tarvitsin valkoisen peruukin ja kävin varmastikin KAIKKI suomalaiset naamio-kaupat/pilailupuodit/yms. yms. läpi, enkä löytänyt sopivaa. Päädyin silloin ostamaan pitkän valkoisen peruukin ja leikkaamaan sen (onnistui niin huonosti että vannoin etten enää koskaan rupea sen kummemmin peruukkeja leikkaamaan.... Hirveän näköistä oli se!)... Koska tämä tekele ei miellyttänyt, päädyin sitten ostamaan toisen, polkkamallisen valkoisen peruukin ja käytin sitä. Mitä opin tästä? En leikkaa itse peruukkeja ENKÄ osta suomalaisista naamiointi-liikkeistä enää peruukkeja, niiden laatu oli jotain niin karmaisevaa hintaan nähden että pitäkööt mokomat!

Sitten tuli se hetki jolloin siskoni teki paypalin ja kokeilimme ensimmäisen peruukin ostoa! Se oli jännittävää aikaa se, koska ei oikein tiennyt mitä pitäisi odottaa... Aivan ensimmäinen Ebay -peruukkihankinta oli siis alla oleva peruukki:

  (ensimmäisessä kuvassa oleva letti on itseasiassa "hair extensioneista" tehty, siksi siis irroitettava!)

Tämä peruukki hankittiin (yllätys yllätys) Magic Knight Rayearthin Hikaru -cossiani varten ja yllätys oli erittäin positiivinen kun saimme sen (hintaa taisi olla postikuluineen n.15e): laadultaan peruukki on mahtava, ja leikkaus yms. niin mahtava että tuota on useampaankin otteeseen pidetty myös vapaa-ajalla. Yritin nyt etsiä samaa peruukkia Ebaysta, mutta en löytänyt enää... Mutta kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen peruukkiin, väriin yms. (en tiedä olenko niitä harvoja jotka vain eivät pidä Hikarun vaaleanpunaisista hiuksista?) Letistä vielä sen verran, että on MAAILMAN HANKALIN asia löytää juuri oikeanvärisiä lisäkkeitä internetin saloista, mutta muutaman vääränvärisen extensionin jälkeen sitten tärppäsi: tuosta huomaa vain hyvin läheltä katsottuna että väri on hieman erilainen. Noita extensioneita pitää kyllä ostaa muutama lisää vielä, en ole ihan tyytyväinen tuohon letin paksuuteen...

Tästä positiivisesta yllätyksestä rohkaistuina tilasimme sitten seuraavan peruukin, joka kuuluu tietenkin samaan sarjaan, MKR:n Fuu:


 (huomaattekin ehkä että tähän ei ole vielä tehty "kiharoita" :) )

Tämäkin peruukki on (ainakin minusta), erittäin hyvälaatuinen ja luonnollisen näköinen. Hintakaan ei kauheasti puristanut, olisikohan tämäkin ollut siinä 10-20e:n hujakoilla. Fuullahan on hieman "kiharaa" hiusten latvoissa ja monia keinoja kokeilimme saadaksemme vähän sisäänpäin noita kääntymään, mutta se ei oikein meinannut onnistua... Lopulta sitten pidimme muutaman viikon papiljotteja tuon hiuksissa ja kyllä ne sitten pysyivätkin... Sen pari päivää mitä con kesti.. Tällä kertaa yritämme saada ne pysymään hieman pidemmän aikaa! Tätä peruukkia tulen itsekin sitten käyttämään, salaisessa läppä-cossissa >:)

Seuraavasta peruukista ei sitten olekaan kuvaa, koska SITÄ EI KOSKAAN TULLUT!! Eli näin, kerranhan elämässään sitä ihmisen pitää tulla huijauksen kohteeksikin, ja se hetki tuli meidän kohdallamme tällöin... Eli ostimme biddauksessa olleen, erittäin halvan peruukin (postareineen kymmenen euron luokkaa), mutta sitä ei koskaan tullut. Tästä viisastuneena minä itse ainakin päätin että biddauksessa olevat peruukit saavat jäädä omaan rauhaansa, mieluummin ostan buy it now:na kuin bidistä... Luotto niihin meni kertaheitolla!

Vähään aikaa tämän tapauksen jälkeen sitä kyllä mietti että kannattaako enää ostaa ollenkaan mokomia, kun ei viitsisi rahojaa tuhlata sellaiseen mitä loppupeleissä ei sitten saakaan... Mutta cossi-into vei sitten tässäkin voiton, ja seuraavaa hahmoa cossatessa olisi pakko käyttää peruukkia:


Elikkäs, tarkoitukseni oli cossata viime syksyn Traconissa Card Captor Sakuraa, mutta kesällä tuli into Freyan tekoon, jolloin tämä suunnitelma siirtyi tälle vuodelle, mutta onpahan sitten peruukki valmiina! Koska en itse halua leikata peruukkejani TAI viedä leikattavaksi, ostan mieluummin valmiiksi stailattuja peruukkeja. Kyseinen peruukki on täältä ostettu. Niinkuin kaikkien "valmiiksi" stailattujen peruukkien kanssa, täytyi tätäkin sen tullessa itse muoksia paremman näköiseksi... Ja niinkuin olin vannonut etten leikkaisi enää yhtään peruukkia! Noh, tässä hiukset olivat AIVAN liian pitkät, noita pidempiä hapsuja ei meinannut aluksi ollenkaan nähdä ja sen lisäksi etutukka oli niin pitkä ettei eteensä nähnyt! Tuo keskellä oleva "haarake" ei myöskään pysynyt ollenkaan kuosissa ja sitä piti muokata myös, vähän hiuslakalla ja narulla että sen sai pysymään ylhäällä. Mutta en siltikään ollut tyytyväinen, joten eräänä päivänä otin sakset taas kätösiini ja roisisti leikkasin tukkaa lyhyemmäksi. Takaa se onnistui paljon paremmin kuin osasin kuvitella, mutta uskoisin että se johtuu myös siitä että peruukki on laadullisesti paljon parempaa materiaalia kuin nämä Suomi-peruukit. Ehkä tässä itse uskaltaisi joskus lähteä muokkaamaan peruukkeja.

Koska tarkoituksena oli, että Sakuran mukana olisi myös Syaoran, ostimme siskolleni peruukin sitä varten. Ebayn kanssa saa kyllä olla aina varovainen, koska nytkin reference-kuva seuraavasta peruukista oli AIVAN erinäköinen kuin peruukki, joka meille tuli (mitä opimme tästä? Ei kannata ostaa peruukkia josta on olemassa vain yksi kuva ja sekin ihmisestä joka cossaa peruukki päässä... Itse luotan enemmän myyjiin joilla on kuvia peruukista peruukkipäässä!)


Tuleeko teille mieleen Syaoran tästä? 8D No ei minullekaan xD Kuvistakin näkee että peruukki on leikattu miten sattuu ja takaletti on AIVAN liian pitkä .__. Sen lisäksi tuota on ikävä pitää päässä koska keskellä on joku ihmeellinen muovinen rengas, joka painaa päätä D: Olin itse jo valmis luopumaan mokomasta, mutta tajusin sitten, että voihan tuota vielä itseasiassa käyttääkin, vaikka cossaamisessa, nimittäin:

 Meiltähän löytyy Nuuskamuikkusen hattu! Hatun kanssa peruukki ei näytä niin pahalta ja itseasiassa siskoni käyttikin tätä abi-päivänä, Nuuskamuikkuillessaan. Ehkä tuota tulee vielä tulevaisuudessa käytettyä, koska  Nuuskis on ehdottomasti yksi sellainen hahmo, jota täytyy jossain vaiheessa cossia!

Vähän aikaa tämänkin tapauksen jälkeen mietti, että kannattaako enää ostaa, kun ei tiedä mitä sitten saa.. Mutta siskoani se ei haitannut, vaan hän meni ja osti seuraavan kaunokaisen:


Tätä peruukkia ei ole tarkoitettu mihinkään cossiin, siskoni vain halusi ostaa itselleen peruukin, jota voisi käyttää myös vapaa-ajalla. Sittemmin myös minä ihastuin siihen ja olenkin useampaan otteeseen käyttäny tuota, niin vapaa-ajalla kuin coneissakin (jos olen ollut ilman cossia). Ehkä sitä itseani viehättää taas pitkä tukka ja nykyisestä lyhyestä on hankalaa (ja kallista) saada pitkää...  Muuten peruukki on hyvää laatua, mutta noiden kiharoiden kanssa saa aina tapella ja etenkin tätä peruukkia pitää hirmuisesti hoitaa!

Sitten siirrymmekin omaan viimeisimpään ostooni, Freyan peruukkiin:


 Siinä vähän kuvaa myös maskista (kyllä, se ei ole mikää kokonaama -maski, vaan tuollainen puolikas, mikä yllätys! ) Hyvälaatuinen peruukki tämäkin ja erittäin mukava pitää päässä (edessäkään olevat hiukset eivät kutita naamaa... Tai voi se johtua siitäkin että on tuo maski, joka vähän pitää hiuksia irti naamasta..) Sitten kuvaa hattu päässä:


Siinä nyt tällähetkellä kotona olevat peruukkimme (jos joku ei vielä tajunnut, niin kaikki nämä peruukit ovat siskoni kanssa yhteisiä). Kun siskoni saa raahattua kotiin Miku Hatsune -peruukkinsa, laitan siitä varmaakin esittelyä muoksimalla tähän samaiseen postaukseen (yksi parhaista Miku peruukeista ikinä! --> koska pidän yksinkertaisesti enemmän niistä peruukeista joissa on takana keskellä jakaus; myös tuon kyseisen peruukki-myyjän Ebay-kaupassa on hienoimpia myytäviä peruukkeja ikuna!) Tulevaisuudessa on vielä hieman auki se, mitä tulee cossaamaan, mutta muutamia varmoja peruukki-ostoksia ovat peruukki Princess Tutulle, uusi yritys Syaoranin peruukin kanssa ja Tsubasan Sakuran peruukki.

Mutta, ensi kertaan! Ties mitä on luvassa silloin! Ja suuri kiitos kaikille uusille lukijoille, mukavaa että blogini kiinnostaa teitä :) <3

~ Punpun

5 kommenttia:

 1. Noi valmiiksi stailatut peruukit jätetään usein ihan tarkoituksella vähän ylipitkiksi (etenkin otsahiuksista), koska kaikkien pää on vähän eri mallia - yhdelle henkilölle täydellisen pituiseksi leikattu peruukki saattaa siis olla toisen päässä ihan väärää luokkaa. Ei siis kannata ihmetellä, jos jatkossa sattuu samaa. Mieluummin liian pitkä kuin liian lyhyt. :>

  VastaaPoista
 2. Joo, näin miekin aivoilin silloin kun sen sain, mutta oli se silloin aikamoinen yllätys, varsinkin kun ei uskaltanut noita leikata D; Mutta onneksi aina oppii uutta kun kokeilee erilaisia vaihtoehtoja! Nyt vähän viisaampana sitten seuraavan peruukin ostoon :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Löysin tieni näinkin vanhaan postaukseen googlen kuvahaun kautta, bongattuani tuon kuvan Nuuskamuikkusen hatusta. Haluaisin penkkareissa olla Nuuskamuikkunen mutta juuri tuo hattu tuottaa ongelmia. Siispä; onko tuo kyseinen hattu itsetehty vai ostettu jostain? Ja löytyisikö teko-ohjeita / kaupan nimeä tms? On nimittäin älyttömän hieno, ja juuri tuollaista kaipaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hattu on itse tehty, teko-ohjeita tuskin löytyy, mutta voin yrittää vähän selittää tuon tekovaiheita; eli ensimmäiseksi hattuun tehtiin lippa-pahvista kartio ja siihen lieri samasta pahvista, sen jälkeen hattuun ommeltiin periaatteessa huppu kartion päälle ja lieriin on ommeltu myös päällinen. Nämä osat ovat aluksi erikseen ja sen jälkeen lieri pujotetaan yläkautta paikalleen ja ommellaan käsin kiinni kartioon. Toivottavasti sait jotain selvää miten tuon kyseisen hatun teimme, jotkut ovat myös huovuttamalla yms. tehneet Nuuskamuikkusen hatun, tekotapoja on monia erilaisia :D itse en tähän hätään löytänyt mitään kunnon tutoriaalia, mutta kannattaa myös kysellä muilta, jotka ovat kyseisen asun tehneet :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Eiköhän me mummoni kanssa noiden ohjeiden pohjalta jotain saada aikaiseksi! Haluaisin nimittäin juuri tuommoisen tukevan näköisen hatun, kun ne huopaiset ovat helposti ihan lättäniä. Koitan vielä etsiä jos lisää ohjeita löytyisi, mutta kyllä varmaan noillakin pärjätään, kiitos! :)

   Poista