perjantai 5. huhtikuuta 2013

Konohana Sakuya WIP osa 1

Heipä hei kaikki, Lazuliz täällä! Taitaa olla ensimmäinen kunnon kirjoitus täällä, hupsista... No, saatte kuitenkin minun kirjoituksiani tässä lähikuukausina useampia, koska Desuconin cossini, Sakuya Konohana, on vihdoinkin aloitettu! Tässä vielä refeä miltä hahmo näyttää:
Itse olen tosin ottanut mallia lähinnä figuurista, koska sellaisen omistan. Tässä kuvaa siitä:
Kuva; MyFigureCollection
Elikkäs, homma tuli aloitettua siivistä tällä kertaa, sillä niissä menee varmaan eniten aikaa.

Pahvi on paras ystävä kun pitää tehdä prototyyppejä. Kun vertaa tuota yllä olevaa siiven prototyyppiä referaatti -kuvaan, niin huomaa heti niiden olevan aika erilaiset. Tämä johtuu siitä, että olen tekemässä omaa cossiani figuurin pohjalta. Totesin Punpunin kanssa alkuperäisen designin olevan liian massiivisen kokoinen meidän Sibeliustalon conitiloihin, varsinkin kun on sattunut aina välillä olemaan ihmisiä jotka eivät katso yhtään eteensä conissa. Siinä auta vaikka itse olisi kuinka varovainen...

Mutta joo, ensin leikattiin ja teipattiin siivet kokoon pahvista, sillä pitäähän se nähdä omaa kroppaa vasten. Kaikki näytti olevan kohdallaan pituuksien puolesta, paitsi muutama siipi-osuus, joita tuli sitten lyhennettyä varsinaista versiota varten. Sitten alkoi puupahvin leikkaaminen.

Koko pahvi -härdelli leikattiin teipeistä paloiksi, koska muuten ei noita oikein olisi pahvista pystynyt leikkaamaan. Puupahvi leikattiin mattoveitsellä (hankin seuraavalle kerralle paksumman mattoveitsen, oma tuntui jotenkin huteralle...). Puupahvi on sen verran paksua että käsi sai kyytiä, jo yhden siiven leikkaaminen toi monen päivän käsikivun... Toisen siiven leikkaaminen on vielä edessä, takana olevaan siiven jatko -härpäkkeeseen on vielä tehtävä prototyyppi ja hankittava lisää puupahvia. Tuntuu hupenevan mukavasti ostetut arkit. Ostimme siis 5 kappaletta isoja arkkeja, ja siipiin meni yhteen kappaleeseen 1,5. Laskimme, että vielä pari pahvia pitäisi ostaa, että siipien takaosankin saa tehtyä. Teen varmaankin takaosasta irrallisen, koska muuten sen kanssa käveleminen olisi haasteellista, kuljettamisesta puhumattakaan.

Ja kaikki leikattuna. Ei se kyllä miltään tuollaisena kasana näytä, joten...

Pitihän se sitten vielä kasata, vaikkakin maalaus on tehtävä ennen lopullista kiinnitystä. Otamme varmaan vielä vähän enemmän sisäänpäin noita siipien osia, kuin mitä tässä näkyy. Kuvassa on myös mallina käytetty figuuri. Onhan se paljon helpompaa tehdä cossia kun näkee jokaisesta kulmasta cossittavan hahmon, joten jos hahmosta on tehty figuuri, ja se on lähellä originellia designia yms. kannattaa käyttää sitä. Netistä löytyy myös sivustoja, joihin on kuvattu figuureja joka suunnasta.

Ja eihän tietenkään unohdeta kankaita! 

Sattui löytymään jokseenkin hyvän väriset kankaat. Ja vielä Eurokankaasta?! Ihmeisiin voi taas uskoa. En ole löytänyt sieltä aikoihin mitään kangasta, kun olen cossia tehnyt. Ei ole ihan helpoin tehtävä löytää venyvää vaaleanpunaista kangasta, varsinkin kun haluaa juuri oikean sävyn. Nyt vain joutuu jännittämään riittääkö kangas kaikkeen tarvittavaan, sillä vaaleanpunaista ei enempää ole. Jämäpalojen huono puoli on aina se, että jos enempää ei ole niin ei sitä myöskään tule. Mutta toivossa on hyvä elää!

Tässä kaikki tältä erää, jatkoa tulee kun cossi etenee :)

4 kommenttia:

  1. Oh shit, en hahmoa tiedä mutta hemmetin cool on kyllä! Tulen innolla seuramaan miten tämä edistyy koska wautsi, nuo siivet!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekkään tiennyt ennen kuin Punpun sanoi että tällästä pitäis alkaa väkertämään :-D Nuo siivet ovat kyllä suht eeppiset, mutta ovat myös eeppistä säätöä ennen kuin keksii miten ne loppujen lopuksi saa pysymään kasassa x3

      Poista
  2. Tästä tulee upea kunhan valmistuu! Meikä niin haluaa nähdä livenä tämän! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tervetuloa Desuconiin (jos ei sada), siellä hillun lauantaina tämän kanssa sitten ;)

      Poista