lauantai 22. kesäkuuta 2013

Desucon desu!

On taas se aika! Con-raporttia pukkaa :D Kilometripostaus ya-HOOO!

Lauantai alkoi hyvin nihkeästi ja olisin vain halunnut kääntää kylkeä. Neljän tunnin unilla ei varmaan ollut mitään osaa ja arpaa tässä asiassa, mutta kuitenkin, piti nousta, sillä cossi oli kesken. Siipien kiinnitysmekanismin asennus ja hameen silitys piti tehdä ennen coniin lähtöä, plus tavaroiden roudaus autoon (cossi ja kirppistavarat). Pääsimme lähtemään hiukan aikataulusta myöhässä, sillä ensin unohdimme rannekkeet kotiin ja sitten piti kamerakin vielä hakea, kiireessä kun unohtuu vaikka mitä.

Tunnin ajomatkan päästä oltiinkin sitten Sibbetalolla ja parin kirppis lastin jälkeen otin cossini ja vaihdoin sen päälle. Suurimmaksi osaksi vietin aikaa vain seisoskellen ja puhuen kavereiden kanssa, sillä ei ollut yhtään luentoa, joka olisi kiinnostanut (ja AMV-kisakin oli perjantaina, niisk). Siinä seisoskellessa sitten hivuttautui pari ninjaa vierelle ja kysyivät jos lähtisin Hall Cosplay-kisaan mukaan. Änkytin siinä ja olin sykkyrällä, koska henkinen tuki ja turva (Punpun) oli mennyt autolle hakemaan tavaraa, mutta sitten menin kuitenkin mukaan. Eihän se mitään maksa ja kerta se on ensimmäinenkin. Lappulippusen täyttämisen jälkeen menin kuvattavaksi, ja onneksi ei joutunut odottamaan jonon perällä, vaan huudettiin suoraan, että Hall- ja EC- kilpailijat saavat mennä ihan jonon eteen. Kuvien jälkeen alkoi odottaminen, jonka aikana sovimme Persona 4 -ryhmän kanssa, että milloin pidämme photoshootin, kun itselläni oli Hall siinä välissä.


Siirryimme backstagelle odottamaan tuomarointia, levähtämään hetkeksi ja kiristämään siipien kiinnitystä. Ystävämme, ihanaakin ihanampi Bardiel oli myös backstagella odottamassa EC-kisaa, joten linnoittauduimme pukuhuoneeseen. Ihaninta oli se, että pukuhuoneen sohva oli tarpeeksi leveä, joten pääsin siihen istumaan. Hame vain oli hiukkasen ongelmallinen laittaa kuntoon itse, sillä se meni helposti ruttuun, enkä siipien kanssa nähnyt sitä mitenkään fiksailla. Kävin tsekkaamassa lavan nopeasti ennen tuomarointia, mutta eipä siitä paljoa apua ollut siinä mielessä, että tarvitsin sinne saattajan (kun en maskiani halunnut jääräpäisenä ihmisenä ottaa kasvoilta, näkisin pelottavan yleisön D: ). Tuomarointi ei hermostuttanut niin paljoa kuin olin odottanut, sillä en saanut sitä fiilistä, että olisin suurennuslasin alla.

Käytin suurimman osan ajasta ennen EC:n alkua rauhoitellen itseäni, mitä en edes siinä tilanteessa tajunnut, jälkeenpäin kuitenkin huomaan, että olin oikeasti ihan hermona. En ole yleensä jännittänyt lavaa (8 vuoden kokemus baletissa), mutta en ollutkaan tanssimassa ja olisin kaikkien silmien edessä ilman mitään koreografiaa. Kun EC alkoi, jäin backstagelle istumaan ja katsomaan tv:n kautta esityksiä. Ei se tietenkään  voita ihan livenä näkemistä, sillä kaikki näytettiin yhdestä kulmasta, jolloin ei nähnyt tarkasti kaikkea mitä lavalla tapahtui. Äänet olivat myös niin hiljaisella, että joutui pinnistellä kuullakseen musiikin/puheen. 

Voittajan esitys ja asu olivat sanoinkuvaamattoman hienot!
Onneksi olkoon voitosta :)
Bardiel, hyvin sie vedit ekan kisas ikinä ;) Tästä se lähtee!
Sitten tuli Hall Cosplayn vuoro, ja kävin pyörähtämässä lavalla. Ulkopuoliselle se varmaan näytti sille, että minut olisi raahattu sinne väkipakolla ja olisin ollut valmis juoksemaan aivan toiseen suuntaan (ei ole kaukana todellisuudesta). Olisin varmaan ilman maskia juossut jo odottelemisen aikana :-D

kuva (c) Tytti Levänen
Onnea Kiritolle voitosta :D
Pidämme edelleenkin super-paljon asustasi!
Kaiken tuon hermoilun jälkeen oli mukavaa päästä taas muiden ihmisten joukkoon. Jouduin muuten keplottelemaan itseni sisälle Hall Cosplaysta saadulla Kunniakirjalla, sillä rannekkeeni oli Punpunilla xD Ovella ollut vahti katsoi hiukan kriittisellä silmällä, mutta sanoi, että ehkä sen yhden kerran. En olisi voinut edes soittaa Punpunille, sillä kännykkäni oli hänen laukussaan. Opin tästä ainakin jotain; älä kulje ilman ranneketta, sillä vahdit eivät aina saata olla yhtä ymmärtäväisiä. 

Keräsimme photoshoot poppoon kasaan ja menimme kuvaamaan ravintolan parvelle. Siinä meni sitten tovi jos toinenkin kuvaillessa, ja sen loputtua vaihdoin päälleni siviilivaatteet. Alkoi olla jo niin nälkä tuossa vaiheessa, että edes Kotipizza ei kuulostanut pahalta paikalta saada ruoka. En ole pizzan suuri ystävä, mutta ruoka oli odottamisen arvoista. Kello alkoi siinä vaiheessa olla jo niin paljon, että oli aika suunnata kotiin nukkumaan.

Kuvia ottaessa harmitti todella paljon, ettei me oltu ehditty ollenkaan harjoitella poseeraamista! Syytän siitä vain sitä, että oman asuni teko meni niin myöhäiseksi... Ensi kerralla harjoitellaan kyllä kunnolla, koska mitä tuossa muutamia kuvia katselin, oli kuvat aika derpin näköisiä xD Sen lisäksi tuuli sekoitti peruukkini ihan kunnon solmuun, jota ei kunnolla saanut selvitettyä ;__; eikä se edes kunnolla pysynyt päässä... Ei ihan kovin hyvin onnistunut tuo cossi siis minulta, mutta ainakin tietää mitä parantaa.
- Punpun

Sunnuntai alkoi Cure -cossien keräämisellä ja matkalla takaisin Lahteen. Jalkani olivat muussia, eivätkä käteni olleet paljoa paremmassa kunnossa. Olin jo varautunut siihen, mutta toista päivää en olisi Konohanassa jaksanut olla. Cure Pine oli ihanan kevyt cossi ja onneksi sen pystyi vain sujauttamaan päälle. Menimme suoraan pukuhuoneilta katsomaan Cosplayesityskilpailua. Esitykset olivat aivan mahtavia! En ole ennen nähnyt niin montaa hyvää esitystä samassa kisassa aikoihin ja suurta plussaa oli se, että yksikään esityksistä ei sisältänyt perinteisiä yaoi-pusipusi-uuh-aah -esitystä. Niihin kun on melkein aina törmännyt jossain vaiheessa, eivätkä ne vaan toimi. Voittokolmikko todellakin ansaitsi voittonsa, voittajan esitys oli ehdottomasti paras! Sen lisäksi suurena Project Zero-fanina olin positiivisesti yllättynyt jopa kahdesta sarjasta tehdystä esityksestä. Good job!

Ehdottomasti pelottavin esitys!
Kaikenlaisia lavakikkoja käytetty todella hyvin.
Voittajan esitys oli paras esitys jonka aikoihin olen nähnyt!
- Punpun
Kekseliäs ja uskomattoman hauska esitys!
Pienen hiukopalan jälkeen saimme mukaamme Anzkun ja Cure -ryhmämme oli valmis photoshoottailuun. Kuvaajana toimi Bardiel, jolle suuri kiitos hyvin otetuista kuvista. Photoshoottaus oli hauskaa, sillä nyt oli enemmän vapautta liikkua. Olihan sitä kyllä hiukan hukassa, kun piti miettiä ilmeitä ja poseerauksia. En itse ainakaan ollut hahmoa sisäistänyt niin hyvin, että olisi jotain hienoa tullut luonnostaan. Eiköhän tästä kuitenkin ala oppimaan, kun näitä photoshootteja tulee lisää :D

Vähän on vielä tosiaan hakusessa poseeraaminen, etenkin tarvitsisi jonkinlaista ohjausta poseerauksiin. Pitää tässä käydä muutamia koe-photoshootteja pitämässä, niin ehkä siinä samalla sitten oppii :D
- Punpun

Päättäjäiset jäivät itseltäni tällä kertaa pois, sillä kirppiksellä oli tavaroiden haku tungosta. Odottelin Slush Ice  -juoman kanssa sitten Punpunia ja puhuin ihmisten kanssa. Paikka oli aika autio ja tyhjä, kunnes päättäjäiset loppuivat ja paikassa oli taas tungos. WILD DESUSÄÄ APPEARS! Eli sadetta sitten saatiin kotimatkaksi. 

Yleensä ottaen ihan mukava con, mutta ohjelmaa ei taaskaan tullut katsottua. Tästä kuitenkin lisää myöhemmin, sekä myös photoshooteista.

Seuraavaan kertaan!

ps. katsokaa ja ihailkaa :D (mahtia kun nämä cmv:tkin rantautuvat Suomeen!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti