maanantai 17. helmikuuta 2014

Frostbite; aikuisten oikeesti

Frostbite K-18 on nyt sitten koettu. Itselleni jäi hyvä maku suuhun conista vaikka jouduttiinkin Punumin kanssa lähtemään jo 2 aikoihin sunnuntaina suhteellisen uuvuttavan ajomatkan vuoksi.Varautukaa lopussa oleviin kuviin, ei ole montaa mutta muutama.Kuva otettu sunnuntaina, mutta saman näköistä oli lauantaina.
Kun saavuimme lauantaina Sibbetalolle siinä puoli 11 maissa niin paikka oli aika autio ja tyhjä. Ihmettelimme ensin, että missä kaikki olivat sillä usein kun siihen aikaan saavumme paikan päälle niin siellä saa survoa itsensä ihmismassojen läpi päästäkseen eteenpäin (varmaan ihmiset hoitelivat vielä perjantain krapuloitaan :---D). Menimme ensin katsomaan Megumi Ogatan haastattelua, jonka jälkeen oli suuri yllätys tulla salista ulos kun ihmisiä olikin ilmestynyt läjöittäin paikalle. Tungos siellä ei kuitenkaan ollut, joten pääsi hyvin liikkumaan. Meillä oli sitten noin tunti ylimääräistä aikaa ennen seuraavan ohjelman alkua, joten kiersimme myyntisalin ja metsästimme cosseja. Pari tuttuakin siinä samassa syssyssä tuli tavattua ja syömiseenkin riitti aikaa.

Itsehän heräsin lauantai-aamuna kurkkukipuun ja mietinkin jääväni kotiin, mutta se olisi ollut lipun haaskausta, joten lähdettiinapteekin kautta kohti Sibbe-taloa. Harmitti suuresti, kun Takarazuka -ohjelma peruttiin, mutta onneksi conissa oli paljon muutakin ohjelmaa.
-Punumi

Kävimme katsomassa Anime elämäntapana ja oikeasti harmitti että aikaa ohjelmalle oli varattu vain tunti, sillä ohjelman pitäjä joutui hiukan asioitaan skippaamaan ja olisin mielelläni kuullut kaiken mitä herra oli pohdiskellut. Ohjelma oli viihdyttävä ja pitäjä rento.
Jäimme seuraamaan seuraavaakin ohjelmaa, Anime Wrek'd- tuhoon tuomitut adaptaatiot. Tulimme molemmat siihen tulokseen, että kyseisen ohjelma ei ehkä ollut ihan meidän mieleemme, sillä pääpaino oli visual novelleissa. Hiukan raapaistiin pelejä (Persona 4, Danganronpa), mutta ohjelma ei itsessään antanut mitään rakentavaa kommenttia adaptaatioista, vaan oli pelkkää adaptaatioiden mollaamista. Ohjelman kuvauksessa kyllä lukee että "Luento on hyvin subjektiivinen ja omia kokemuksia purkava", mutten ehkä odottanut sen olevan niin omia kokemuksia purkava. Luento olisi ollut ehkä kiinnostavampi jos oltaisiin purettu ongelmakohtia ja etsitty niihin ratkaisuja.

Melkein heti luennon jälkeen alkoikin NCC-karsinta ja Hall Cosplay-kilpailu, johon olimme jo aamulla hakeneet paikkaliput. Karsintoja oli mukavaa seurata, ja on hyvä että Suomeen saatiin toinenkin karsinta. Taso oli huikea ja esityksiä oli silmiähivelevää seurata (vaikkakin seurasin sitä kameran kautta, koska kuvasin koko jutun). Päivi Asikaisen voitto oli ansaittu, sillä esitys oli huikea ja lavaproppien käyttö oli täysin omaa luokkaansa.

Kisojen jälkeen meidän olisi pitänyt mennä katsomaan Vaihtoehtomangaa aloittelijoille ja edistyneille, mutta minä torvelo olin unohtanut ohjelman olemassaolon kokonaan ja luento olikin jo täysi kun saavuimme sinne. Jäimme sitten pyörittelemään peikaloitamme hetkeksi kunnes päätimme kokeilla paikan baaria.

Olisin halunnut Hot Desun mutten voinut koska olin kuskina ;_;
Punumi halusi kokeilla Erenin, joka näytti yskänlääkkeeltä ja oikeastaan tuoksui ja maistui myös siltä. Huh, tujua tavaraa (otin siitä pienen huikan).

Kaunis Eren :----D
Törmäsimme sitten Punumin tuttuhin joiden kanssa tuhosimme aikaa seuraavaa ohjelmaa odotellessa. Kaksi tuntia on yllättävän lyhyt aika kun syventyy keskusteluun.

Menimme seuraamaan From NCC to ECC to WCS – international cosplay competitions and why they're nothing like those at home -paneelia, joka oli hyvin avaava. On ihan mukavaa kuulla kisoista ja niiden eroavaisuudesta myös muidenkin kuin suomalaisten silmissä. Loppuvaiheessa alkoi jo väsymys painaa päälle, mutta sinnittelimme vielä paneelin jälkeen Megumi Ogatan konsertin.

Konsertissa oli hiukan huonosti miksattu Ogatan äänen ja musiikin kovuuteen nähden, mutta viihdyttävää se silti oli. Kuvaamisesta oltaisi voitu ilmoittaa mm. ohjelmalehtisessä tai juuri ennen Ogatan lavalle saapumista, sillä en itse tiennyt ollenkaan ettei konserttia saa kuvata. Kyllä asiasta tultiin sanomaan kun kuvasin, mutta olisin osannut olla kuvaamatta kokonaan jos asiasta oltaisiin mainittu. Sain ystävältäni kuulla, että asiasta oltiin ilmoitettu ennen kuin olimme Punumin kanssa päässeet paikalle. Hiukan asia jäi harmittamaan, sillä olisihan siinä voitu vaikka laittaa takana oleviin dioihin "Kuvaaminen kielletty" siihen kappaleen ja sarjan alapuolelle vaikkapa. Ei sillä, elämme niin elektronista aikaa että kuvaamista on turha yrittää estää sillä Twitter oli täynnä kuvia keikasta vaikka järkkärit kiersivät sanomassa että kuvaaminen kielletty. Ainakin ennen kuvaaminen tarkoitti molempia, valokuvia ja videokuvaa.

Olimme niin uuvuksissa keikan jälkeen että lähdimme heti hotellille.

Sunnuntai alkoi samannäköisenä kuin lauantai. Autiota ja tyhjää. Olimme aluksi ajatelleet menevämme katsomaan Chobits - rakastamisen vaikeudesta-luentoa, mutta olimme laiskoja ja väsyneitä niin pääsimme vasta  puoli 11 maissa Sibbeen. Tunnissa ehtii paljon, kävimme taidekujalla, kuvasimme, kuvasimme lisää, kiersimme vielä kerran myyntisalin, puhuimme, mietimme tulevia cosseja, ja ihmettelimme miten aika matelee kun AMV-kisa alkoi vasta 12 aikaan.

Kisassa oli paljon hyviä videoita, mutta heti ensimmäisen videon kohdalla ihmettelin alussa ollutta tekstiä jossa oli videon nimi ja tekijä ja [komediajee]. Komediajee? Hiukan ihmettelin että mistä tässä nyt oli kyse kunnes tajusin muutamien videoiden kohdalla olleen sama, mutta esim. toiminta tai romantiikka. Oli hiukan masentavaa kun tajusin, että ylimääräinen teksti saattaa tarkoittaa sen "kategorian" voittajaa. Olin asiassa myös oikeassa. Kisassa siis ei ollut kategorioita, vaan oli annettu jotain tiettyjä ominaisuuksia minkä vuoksi voitettiin. Haluan mieluummin jännittää kuin tietää videon alussa jo että kyseinen video on yksi voittajista.

Kisan jälkeen alkoikin matka kotiin, sillä maanantaina alkoi taas koulu eikä tunteja voi skippailla. Onneksi monet luennot tulevat nettiin niin nekin saa nähtyä vaikka ei luennolle päässytkään.

Ja meitsi jäi potemaan tautia kotio, ensimmäisen kerran olen kipeänä conin jälkeen! Kaikenkaikkiaan olin hyvin tyytyväinen coniin :)
-Punumi

Sitten cosseja Frostbitesta :3 HUOM! Dropbox linkki kaikkiin kuviin klik


-Lazuliz

2 kommenttia:

  1. Jihuu päästiin tänne meidän Rozen maideneilla! Harmi että tauti jäi vaivaamaan, juuri kirjoitellaan omaa coniraporttia ja meiningit lähes samat. (Mistä noita drinksuja sai? D:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Of course, sen verta hienot asut että tietysti piti laittaa ;) siitä on niin pitkä aika kun itse olen Rozen-cosseja nähnyt :D miulle tää tauteilu on niin perus, pitäisi ehkä yrittää parantaa vastustuskykyä :--D Pitääkin tulla tsekkaamaan teidän raportti :)) Niin ja drinksuja sai samalta kassalta kuin mistä lounas-ruuan pystyi ostamaan, ravintola lastukohan sen paikan nimi oli? Mutta joo, ei ollut kovin hyvää ja jokseenkin hunajainen hinta ainakin Erenillä :x

      Poista