lauantai 20. syyskuuta 2014

Facebook ja Tracon 2014

Heipä hei kaikille!

Nyt ihan ensimmäiseksi pieni ilmoitusasia, sillä olemme monen kuukauden harkinnan jälkeen päättäneet Lazin kanssa tehdä FACEBOOK-SIVUN, jonne laitamme kuvia ja ilmoitusluontoisia asioita. Kyseinen sivu on englanniksi, mutta sinne tulee myös materiaalia, jota tänne emme jaksa laittaa :D Sinne saa myös kommentoida asioita ja laittaa kysymyksiä yms. jos näkee sen helpommaksi mediaksi lähestyä meitä :)

Mutta, pitkästä aikaa joudun (pääsen :--D) kirjoittamaan con-raporttia, Lazuliz on nyt muutamaan otteeseen ollut se, joka kirjoittaa, joten nyt ajattelin että se olisi minun vuoroni.
Ihan aluksi täytyy sanoa, että cossien osalta con ei mennyt ihan odotetusti. 

Itsehän vietin Animeconin jälkeen kuukauden Lontoossa, missä en kauheasti voinut Mystic Robea vääntää :/ Aika ei siellä muutenkaan olisi riittänyt, koko ajan oli jotain tekemistä ja koulua. Joten, pääsin elokuun puolessa välissä kotiin ja siitä seuraavan viikon vietin tekemättä mitään (joo, jos olisin heti alkanut paahtamaan niin ehkä puku olisi tullut valmiiksi… muttei vain jaksanut, kaipasin rauhaa ja hiljaisuutta ja tekemättömyyttä). Asun teon aloitin sitten elokuun viimeisellä viikolla, ja silloin myös päätin etten osta karvakangasta ja tee häntää ja korvia siitä; olin nähnyt netissä tutoja miten tehdään villalangasta häntiä, ja ihastuin siihen miten hieno liike niistä tuli, ja muutenkin olivat todella aidontuntuisia. Siispä lähdin etsimään sopivia lankoja ja pitkällisen etsinnän jälkeen löysin sopivat (karsta onneksi löytyi omasta takaa, onneksi on nuo omat fretti-otukset!). Hännän tekemisessä meni lähemmäs 25 tuntia yhteensä, mutta olen suht tyytyväinen lopputulokseen, olihan se vasta ensimmäinen häntäni tuolla tekniikalla. Mutta oli se kivaa, suosittelen! Käsi tuli kyllä hemmetin kipeäksi, mutta oli sen arvoista. Syyskuu menikin sitten koulukiireissä, kaverin häissä ja sairastaessa. Vielä viimeisellä viikolla ennen Traconia ajattelin että kyllä tämä valmiiksi tulee, mutta ei… Päädyimme sitten Lazin kanssa tekemään puoli-kaappicossit TERAn kaupassa myytävästä school uniformista. Onneksi sentään aseet saatiin valmiiksi!

Nomutta, se siitä. Nyt itse tapahtumaan!

Lauantai:
Lauantai lähti meidän osaltamme vähän hitaasti, lähdettiin puoli tuntia myöhemmin conipaikalle kuin mitä piti (laitettiin vielä aamulla kirpparikamoihin lappuja, johon meni ikuisuus!) Conipaikalla mietimme, miten ihmeessä saisimme kirpparikamat järkevimmin paikalle, koska Tampere-talon parkkipaikat olivat tupoten täynnä… Jätetiin sitten kamat ”taksien odotuspaikalle” ja Laz vei auton parkkiin. Siitä olikin sitten kiva rodata kaikkia kamoja sisälle, varsinkin kun emme edes tienneet missä kirppari on 8D No, ainakin haba kasvoi! Ja onneksi oli kavereita auttamassa <3 Kiitos teille!
-Joo, kirpparista en muista kertaakaan lukeneeni missä se edes pidettiin. Tietysti menimme suoraan sinne missä se oli ollut viime vuonna kunnes huomasimme ettei se enää siinä ollutkaan. Ohjelmalehtisessäkään ei ollut mitään mainintaa. Voihan olla että en epähuomiossa huomannut jotain kohtaa missä luki että se olisi vaihtunut Puistolämpiö ykköseen. Mutta jo valmiiksi turhautuneelle ihmiselle otti hiukan hermoihin, kuitenkin ajattelin että päiväni alkaisi edes jotenkin fiksusti. ~Laz


Sen jälkeen menimmekin vaihtamaan TERA-asut päälle, ja lähdimme kuvaamaan asuja. Kuvaajana toimi jälleen kerran Bardiel, ja täytyy sanoa että hän kehittyy kuvaamisessa koko ajan (Lazin täytyy vain ensi kerralla laittaa oikeat asetukset kameraan 8D). Muutama ihminen meidät tunnistikin ja oli kiva jutella ihmisten kanssa TERAsta :) Lisää kuvia asuista laitamme myöhemmin.
-Olin positiivisesti yllättynyt siitä että meidät pystyi tunnistamaan xD Kuitenkin oma cossini koostui lähinnä TERAn kaupasta ostettavista vaatteista, joita ei pelissä kovin useasti näe. Pitäisi vieläkin opetella miten omat kasvot käyttäytyvät ;-; Derppasin valehtelematta puolet kuvista. ~Laz

 
WCS kisaajat
Hall Cosplay kisaajat
Sitten olikin vuorossa WCS- ja Hardcore Hallcosplay. Tänä vuonna WCS:ssä oli tavallistakin enemmän hyviä esityksiä, ja jo kyllästymiseen asti tehtyjä taistelu-esityksiä oli vähemmän. Tänä vuonna oli Rakkauden WCS-vuosi, ja pidin siitä todella paljon! Oli myös kiva huomata, ettei asujen tarvitse enää olla yksityiskohtia pursuavia armoreita, jotka kesken esitystä hajoilevat, vaan huolellisesti tehdyllä, vähän "tavallisemmalla" asulla pärjää. TOP 3 todellakin ansaitsi sijoituksensa (itse vähän arvelinkin näiden esitysten saavan nuo sijat); se että pukujen kanssa myös näyttelyyn ja itse esitykseen panostetaan, on minusta tärkeää. Sanoinkin kisan jälkeen että noiden esitysten näkemisestä maksaisin, ja pitäydyn edelleen siinä kannassa :D Paljon onnea tämän vuoden edustajille, olitte ehdottomasti parhaita, paljon tsemppiä täältä tulevaan finaaliin! Hardcore hall cosplay oli itselleni ehkä vähän pettymys, olihan siellä muutamia todella upeita pukuja, mutta joidenkin mukana oloa ihmettelin (koska olin nähnyt nämä asut läheltä). Mutta hankalahan tuo on formaattina, aina jää joitain hienoja asuja näkemättä/huomaamatta.
-Olen samaa mieltä WCS voittajista, kaunista katsottavaa josta voisin maksaa <3 Hall Cosplay on aina hit and miss, jos puvun näkee läheltä niin voi arvioida mutta jos ei näe niin ei voi oikeastaan sanoa mitään. Toivottavasti tulee kuvia joista näkee lähempää niin sitten voi omakin mielipide muuttua :P ~Laz

Tämän jälkeen kävimme vielä katsomassa proppi-luennon, joka sisälsi kyllä paljon hyvää informaatiota! Sain monia uusia ideoita siitä mitä voi käyttää cossien tekemiseen, mutta suurin osa vinkeistä tuntui olevan sellaisia, joissa omilla välineillä menisi ikuisuus (toistahan se olisi jos olisi kunnon työtilat esim. koulun puolesta, mutta minkäs voi kun ei alaa opiskele :/). Olisin myös kaivannut dioja, joissa olisi ollut esim. materiaalien ja työvälineiden nimet, koska monet materiaalitkin menivät minulta täysin ohi, kun ne vain sanottiin (en ole auditiivinen oppija, sorry :’’D).

Sitten menimmekin Lazin kanssa hotellille, kävimme Hesessä, söimme ja menimme nukkumaan. Kyllä sitä ihan rätti olikin!

Sunnuntai:

Sunnuntai lähti meidän puolella vähän hitaasti, herättiin, käytiin syömässä aamupala ja minä laitoin Peach Makin (Hoozuki no Reitetsu) päälleni. Olin unohtanut Makin obin sisällä olleen aidon obin kotiin, joten Laz siinä minun meikatessani keksi laittaa sisään mukanani ollutta softista ja, voitteko arvata, Traconin kaksi ohjelmalehtistä :’’D Eihän se mikään maailman tukevin ollut, ja se PERSikkakin tippui koko ajan, mutta kyllä se sai kelvata…
-Soveltaminen tuntuu miulta luontuvan. Mutta ehkei enää näin extempore soveltamista ainakaan cossien kanssa, kiitos xD ~Laz

kuggia, kuggia kaikkialla :D t.Lazuliz
Sitten lähdimmekin Tre-talolle. Olimme miettineet AMV-kisaan menemistä, mutta olimme kuulleet juttuja kyseisestä kisasta, joten emme menneet sitä katsomaan. Eikä ilmeisesti ollut mitenkään huono päätös, kavereilta tuli kuultua ettei se ollut kummoisesti järjestetty kisa. Menimme AMV-kisan sijaan kuvaamaan Peach Makia, ja onneksi menimme, sillä samalla reissulla törmäsimme Hoozukiin, Nasubiin ja Karauriin; siitä se idea sitten lähti, ja menimme pitämään randomin, pienen photoshootin. Oli kyllä hirmu hauskaa, kiitos kaikille <3 Vieläkin hymyilyttää kun katselen noita kuvia :)

Näitäkin tulossa jossain vaiheessa lisää :D Oli mahti-shootti!
Tämän jälkeen menin vaihtamaan normivaatteisiin (tosin Pörrö ja Lärpät piti ottaa mukaan, TERA-asuni häntä ja korvat siis :---D) Kävimme katsomassa maskeerausluennon, joka olikin ääriään myöten täyttä. Maskeerausta aloitteleville luento oli hyvä, mutta itse olin ainakin kaikki nuo asiat jo netistä kaivellut (ei sillä, en ole vielä kauheasti maskeerausta omissa cosseissani hyödyntänyt, mutta kyllä minä vielä.!)  Aamulla olimme päättäneet mennä kuuntelemaan Unreality-kuoron konserttia, lähinnä siksi että he esittivät Yume no Sekai e -kappaleen Muumeista, miun ehdottoman lempikappaleen ikinä missään (olenkin moneen kertaan sanonut, että kun naimisiin menen niin tämä kappale on häävalssini :''D ). Ja kyllä kannatti mennä! Voi että miten hyvältä koko konsertti kuulosti. Useampaan kertaan tuli kyynel silmään, etenkin tämän Muumien openingin aikana. Haluaisin kyllä kuulla tätä kuoroa ihan isoissakin konserteissa, ja voisin kyllä maksaakin!

Konsertin jälkeen menimme katsomaan NCC- ja esityskisat. NCC ei omasta puolestani ollut kauhean säväyttävä, nyt ei ainakaan tule mieleen yhtään esitystä jonka olisin nostanut paljon ylitse muiden. Voittajan esitys oli kyllä hiukan verran muita parempi, saimme hyvän edustajan :) Esityskilpailun top3 oli myös omasta mielestäni se top3, etenkin pidin paljon kisan voittaneesta Death Note –esityksestä. Kaikki ne ilmeet ja harkitut, hyvin hallitut liikeet! Todella upea esitys :)
Ihan kisan loppupuolella piti lähteä kiireen vilkkaa junaan, ja laukkuja haettaessa tuli vähän sellainen ”apua, en ehdi junaan fiilis”; narikalla oli ainakin yhdeksän jonoa, ja narikassa töissä vain kolme ihmistä… Voi raukkoja, kun osa ihmisistä oli todella tympeitä näitä työntekijöitä kohtaan, vaikka selvästikin yrittivät olla ripeitä. Onneksi paikalle tuli sitten ylimääräisiä auttavia käsiä ja junaankin ehdin hyvin.
-Konsertti oli <3. Lisää tätä, kiitos :'D Yhdyn suurimpaan osaan Punumin kanssa noista esityksistä. Muistan NCC -esityksiä jos oikein ponnistelen, mutta ei oikein mitään jäänyt mieleen (saattaa johtua siitäkin että vilkuilin koko ajan kelloa). Narikkajonot eivät todellakaan olleet mukavia. Tiedän että ihmisiä alkoi hermostuttaa jonossa odottelu, mutta hyvin ripeästi kuitenkin narikan väki teki työtä alhaiseen työvoimaan nähden. Tuli muutama rumempikin kommentti kuultua jonossa seisoessa, mutta ilman suurempaa kärhämää ihmiset saivat tavaransa. ~Laz

Kaiken kaikkiaan aika keskinkertainen con, ei mitenkään omasta mielestäni (minulle) ihmeellinen (paitsi random shoot, koska ikinä ei ole samanmoista vielä tapahtunut). En tiedä, ehkä haluaisin olla enemmän tekemisissä itse conin kanssa, enää sellainen perushengailu ei tunnu minulle riittävän. Nyt kun noita kisoja on käyty, niin kyllä se tunnelma on ihan erilainen conin jälkeen, jossa on kisannut, kuin sen, jossa ei ole. Olen myös miettinyt mammailu-hommia, olisi joskus kiva päästä tekemään sitäkin :) Onneksi seuraavaksi on tiedossa Yukicon, johon tähtäämme Lazin kanssa kilpailemaan Drakengard3 -asuillamme (eihän tätäkään oltu päätetty kuin, öö, viime maaliskuussa muistaakseni 8D). Näitä asuja aloittelemme/jatkamme pikkuhiljaa, joten ainakin Faceen ja Twitteriin on tulossa WIP-kuvia. Tässä pitäisi myös muutama mielipide-teksti kirjoittaa tänne blogin puolelle ja useampi WIP-postaus. Näitä yritämme suoltaa viikoittain, katsotaan miten tuo aikataulu antaa periksi.
-Coni meni niin ja näin. Ei ollut tylsää hetkeä, mutta olisin ehkä kaivannut hiukan enemmän ohjelmaa päivääni muutakin kuin kisat ja luento per päivä (Olihan siellä seassa yksi konsertti, mutta ei se kuitenkaan ole luento). Huomaa hyvin, että olen aika valikoiva ihminen sarjojen suhteen. Jos sitä jaksaisi koulupäivien jälkeen alkaa tekemään seuraavaa asua niin olisi aika pro bueno. WIP kuvat, joita laittelin twitteriin TERAn asusta, jota olin tekemässä, siirtyy Mimiconiin, jossa saatan asun kisauttaa. Katsotaan pidänkö kisaamisesta vai en xD ~Laz

Mutta, tällaista tällä kertaa, ensi kertaan!
~Punumi

2 kommenttia:

 1. Vai te olitte ne ihanat söpöt elinit siellä hotellin aulassa! Voi hitsi kun olisin bongannut teidän conin puolella niin olisin pyytänyt kuvaa, hitsit.

  Yumei no sekai e on täällä myös kovasti uhottu kappale häävalssiin. Aivan ihana kappale <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän ne :D:D miulla on kanssa siun asu menny nyt jotenkin tosi ohi, tosin siellä hotellilla olikin vähän kaikenlaista sattumusta, niin mietti vaan niitä hotelli-juttuja siinä aulassa. Hämärästi muistan kyllä että paikalle tuli muutakin cossi-porukkaa...

   Se on <3 Sumio Shiratorin sävellykset ja Emiko Shiratorin laulu yhdessä ovat täyttä kultaa. Emiko on ehdottomasti lempilaulajani, hänen äänensä vie mennessään :)

   Poista