sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Fresh Precure! WIP osa 1

I'm on a roll! Vihdoinkin tämän viikonlopun aikana sain aikaan ommella, ja nyt sain melkein valmiiksi Cure Peachin "korsetin" (vain vetoketju ja rusetit puuttuvat!). Nyt tämän illan aikana pitää vielä leikata hameen kankaat ja tehdä ehkä muutama rusetti.

Nyt kuitenkin saatte hieman WIP-kuvia, olkaahan hyvät:

Tästä sekasotkusta lähti kaavojen mallien teko, sekä noitten Precure -merkkien teko. Tulostin siis tuon merkin internetistä ja sen avulla leikkasin paspiksesta tuon merkin. Sitten vain akryylimaaleilla värit ja voila! tältä ne siis näyttävät nyt:

Vielä puuttuu neulat tuolta takaa, mutta ne laitan sinne ensi viikolla, kun pääsen ostamaan pikaliimaa (se tuntuu aina olevan lopussa!)

Sitten itse asuihin:
Tässä siis Cure Peachin mallikappale, vähän aikaa meni ennenkuin tajusin miten  tuon korsetin saa kaikista parhaiten vartalonmyötäiseksi: kahdeksalla eri osalla. Huomaa kyllä etten ole mikään vaatteidentekijä!

Ja sitten kankaat leikkuuseen, niks naks, ja tällaisesta sitten lähdettiin väkertämään (kuvassa myös erinäisiä nauhoja asun muita osia varten, sekä käsirannekkeita varten)

Ompeleminen sujui suht kivuttomasti, vaikka aluksi olinkin ommellut liian läheltä reunoja... Ei auttanut kuin ottaa sisäänpäin, opinpahan että omatekoisiin kaavoihin ei kannata lähteä kovin paljon saumavaroja lisäämään, kun ne näköjään tulevat itsestään jo mallinnusvaiheessa :--D No, toinen ongelma tuli sitten noitten ala-lärpäkkeiden kääntämisen kanssa. En halunnut kääntää niitä perinteisesti ompelemalla, koska edellisten kokeilujeni perusteella pelkäsin että tässäkin tulisi epämääräisiä ryppyjä... Päätinpä sitten ottaa toisen vanhan taktiikkani käyttöön, eli tuon liimanauhan. Sillä sitten kääntelin nuo alapuolet, ja ei näy rypyn ryppyä. Toinen hyvä puoli on siinä, ettei käännöksestä tule liian paksua ja "painavan" näköistä. Toivoa sopii että tuo pysyy paikallaan... Tosin Freyassa käytin ihan samaa tekniikkaa, ja siinä on kyllä hyvin pysynyt. Tämä on myös hyvä tekniikka laiskoille :--D


Loppujen lopuksi korsetti näyttää siis tältä, alushameen kanssa. Vielä vähän mietin, josko jonkinlaisen tukikankaan tuohon vielä silitän, mutta saa nähdä ehtiikö tässä...


Tämmöisiä turinoita tällä kertaa, seuraavia päivityksiä voitte odotella n. viikon päästä, kun Lazulizkin rantautuu tänne, ja ensi viikolla ommellaan oikein urakalla! Siihen asti, au revoir!
- Punpun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti