tiistai 12. helmikuuta 2013

Kairin Keyblade -prosessin loppu

Ja aiheesta kukkaruukkuun, eli n. viikko sitten tajusin, etten ollut ollenkaan laittanut Kairin Keybladen tekemisestä sen yhden päivityksen jälkeen mitään! Silly me... Unohdin kokonaan, kun sekin, niin kuin suurin osa projekteistani, jäi vähän viimetippaan. Noh, korjataan asia, ei nyt sentään mennyt ihan vuotta tämän postauksen tekemisen kanssa.

Eli, pitemmittä puheitta, lisää kuvia ja selostusta, s'il vous plaît!

Kun olin saanut yläosan härpäkkeet tehtyä, kävin ostamassa puusauvan, jonka leikkasin sopivan pituiseksi. Sen jälkeen mietin tovin, miten saisin bladesssa olevan "paksumman" osan tehtyä, ja kun löysin siskoltani tuollaisen mainoksia/julisteita sisältäneen pahviputken, päätin käyttää sitä. Tämän jälkeen leikkasin pienen "viillon" tuohon putken yläpäähän, n.10cm, ja tuohon paspikseen, johon kukat ja muut tulivat, tein  samanmoisen 10cm viillon, mutta alaosaan. Sen jälkeen ujutin paspiksen putkiloon ja liimasin kiinni. Tämän jälkeen muovasin alaosaan muovailumassasta nuo rinkulat ja annoin kuivua.

Tässä oli siis lähtötilanne bladen alaosan tekoon. Olen siis juuri laittanut yläosan kiinni ja muovannut rinkulat, sen takia kuvassa minisahani ja vesikippo. Expanding foam (en nyt muista tämän oikeaa nimeä, valaiskaa jos muistatte!) odottaa käyttöönottoa <3 Rakastan sitä ainetta! Voitte ostaa sitä ihan rautakaupoista, muistaakseni niitä oli vielä erikokoisiakin puteleita... Tästä siis siirryin tekemään alaosaa, jonka tekemiseen käytin Kamui Cosplay:n Expanding foam tutoriaaleja.

Työpisteeni :--D Itse päätin tehdä tätä projektia autotallissamme, etten sotkisi sisätiloja, mutta ilmeisesti tätä voi tehdä myös sisällä. Näistä kuvista puuttuu nyt kuva leikkaamistani pahveista, jotka siis leikkasin haluamaani muotoon, sellaisiksi "puolisydämen" muotoisiksi. Nämä pahvinpalat liimasin sitten puuosaan, jonka jälkeen pursotin vaahtoa niiden päälle. Prosessissa kului melko pitkä aika, koska halusin vaahtoa mahdollisimman tiiviisti ja piti tarkkailla, että vaahtoa on suunnilleen sama määrä joka kulmasta katsottuna. Sitten odottelin n. puoli päivää, että vaahto oli täysin kuivunut. Kannattaa kokeilla tikulla, onko vaahto vielä sisältä märkä, ja jos on niin ei muuta kuin lisää odottamista. Tämä keino ei siis ole mikään "pakko-saada-proppi-huomiseksi-valmiiksi", koska aikaa tämä vie...

Sitten ei muuta kuin veistelemään! Ostin muutaman mattopuukon tätä varten, koska tuo kuivunut vaahto tylsistyttää terää todella nopeasti. Suosittelen hankkimaan mattopuukon, jossa niitä teriä on monta, ja jotka voi tylsistyttyään napsaista pois. Tämä osuus vie ehkä eniten aikaa (ja etenkin jos on ensikertalainen missään veistelypuuhissa... like me :--D ), koska koko ajan täytyy tarkkailla, että molemmat puolet ovat yhtä paksut. sen lisäksi pyöreitä muotoja on aina haastellista tehdä. Voin valehtelematta sanoa, että tässä osuudessa itselläni meni n. 6-7 tuntia, tosin tästä syytän perfektionismiani....


Kun veistelyt on veistelty, otin esiin maalarinteippini, ja vahvistin sillä rakennelman. Expanding foamia veistellessä yleensä jää ilmaa vaahtokerrosten väliin, joten siksi reikiäkin syntyy. Ne paikkasin myös tällä teippimenetelmällä. Tähän olisi kai samantien voinut läiskäistää sanomalehtikerroksen, mutta minun oli pakko kiinnittää nuo osat teipillä kiinni puutikkuun, koska muuten ne eivät olisi pysyneet.

Tässä siis välineet seuraavaan vaiheeseen, eli sanomalehtikerroksen tekoon. Kaunis Kouvolan Sanomat joutui uhrautumaan, valitettavasti! Tätä samaa tekniikkaa käytin Freyan hatun pohjustuksessa. Eli, käytin Youtuben syövereistä löytämääni reseptiä kotitekoisen paper mache -"liiman" tekoon (linkki) ja liimailin sanomalehtisuikaleita sillä bladen alaosaan.

Liiman koostumus on siis tällainen (itse tein vähemmän kuin mitä videossa, koska sitä ei todellakaan niin paljoa tarvitse!):
- 2dl jauhoja
- 2dl vettä (tätä kannattaa lorotella hiljalleen, ja katsoa milloin koostumus on sopivaa, eli ei liian löysää tai liian kiinteää)
- teelusikallinen suolaa (ei aavistustakaan miksi :DD)

Sitten vaan käytätte sanomalehtisuikaleet mössössä ja läiskäätte haluamaanne kohtaan. Jos ei halua liata käsiään, kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja. Kerroksia voi joutua tekemään useamman.


Laitoin sanomalehtikerroksen myös yläosaan. Tämän jälkeen vähän hioin sanomalehtikerrosta, jotta sain siitä hieman tasaisemman. Tässä vaiheessa muovasin myös alaosan "nupin".

Seuraava vaihe olikin jo ihan "oikean" paperimassan läiskäiseminen proppiin. Ostin Hobby Pointista valmista paperimassa-ainetta, joka siis oli pussissa ja johon piti vain lisätä vesi. Näppärä keino ja paperimassaa tulee yhdestä pussista yllättävän paljon. Massa kuitenkin kuivuu todella nopeasti, joten kannattaa tehdä vain pieni määrä kerrallaan tai pitää kelmua paperimassa-astian päällä sen aikaa, kun laittaa kerroksia, ettei aine kuivu. Ylläolevissa kuvissa näätte vaalean, jo kuivuneen osan ja märän, harmahtavan osan. Kannattaa ottaa myös vierelle pieni kippo vettä, koska sen avulla massaa on helpompi levittää ja siitä saa tasaisempaa. Vuorasin koko kepukan massalla. Tämän jälkeen otin hiomapaperin esiin ja hioin kuivuneen paperimassan mahdollisimman tasaiseksi, koska sen jälkeen sitä on helppo maalata ja jäljestä tulee, yllätys yllätys, tasaisemman näköistä. Varatkaa tähänkin aikaa, koska sitä tulee kulumaan! Ja muistakaa mussut, että kun olette hiomassa ihan mitä tahansa, pitäkää joko maskia suunne/nenänne edessä, ettei pieniä hiukkasia mene keuhkoihin, tai tehkää hiominen ulkona ;)

Kun olin saanut hiomiset valmiiksi, liimasin bladeen kiinni kaikki vihreällä maalattavat lehdet yms. yläosaan ja kävin ostamassa pyörien "mustekaloja", joista yhdestä leikkasin päät pois ja liimasin bladeen tuota "köynnöstä" varten. Tämän jälkeen otin suuren ja mahtavan gesso-purkin esiin ja maalasin pohjustuksen. Minusta nämä valkoiset mallit näyttävät itseasiassa hienommilta kuin värilliset :--D

 Tämän jälkeen otin akryylivärit esiin ja maalasin kepukan.

 Sitten lisäsin maalatut kukat ja lehdet.

Ja voíla! Tässä valmis blade kantajansa hyppysissä :D Tuo Paopu-hedelmä on tehty Fimo Air -massasta, jotta se ei painaisi ja tuo naru, jossa se on kiinni, on tehty mustista kengännauhoista, jotka on maalattu akryyliväreillä. Lisää kuvia löydätte Tenshin Deviantart-sivulta.

Eli tällainen proppi tällä kertaa, katsellaan mitä seuraavaksi tulee tehtyä, näitä tilaustöitäkin alkaa pikkuhiljaa tulla... Vähän aina jännittää tehdä muille proppeja, mutta on niitä silti kiva tehdä! Aina pääsee kokeilemaan luovuuttaan ja tekemään asioita, joita ei ole ennen tehnyt. Mutta, seuraavaan kertaan ja Frostissa nähdään! Au revoir!

10 kommenttia:

 1. Jees, kivaa tekstiä! Varsinkin kun olen juuri itse samalla metodilla vääntämässä proppia ekaata kertaa, niin kiva varmistaa, että teen kaiken "oikein" hetimiten ;)

  Ja sen 'expanding foam'in nimi suomeksi on saumausvaahto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) minkälaista proppia olet tekemässä? Nämä aina kiinnostavat, proppien tekeminen on hauskinta cosseissa :P
   ps. kiitos oikeasta nimestä! Jos ensi kerralla muistaisi kun rautakaupasta käy kysymässä :DD

   Poista
  2. No olen tekemässä muun muassa sarvia, ja lisäksi olen yrittänyt hattuakin vääntää saumausvaahdosta : D Ei kyllä ole mitään parhainta jälkeä ollut, mutta onneksi tuosta voi kokeilla niin monta kertaa kuin haluaa, ja veistää niin paljon kuin haluaa - ihanaa materiaalia <3

   Poista
  3. Aah niin siihen lammas-cossiin - vitsit, en itse olisi ehkä tajunnut tuosta materiaalista tehdä! Kaikkea sitä oppii :P On se kyllä niin monipuolinen materiaali, eikä ole liian kallista ^.^ Sitä Yangus-cossia varten olet tekemässä sitä hattua? Niitten piikkien kanssa on varmaan haasteellista :O

   Poista
  4. Jeps, lampaaseen kyllä - sähän oot stalkannut blogiani tarkkaan xD Ja Yanguksen hattuun myös kyllä, saa nähdä miten ne piikit onnistuvat. Nyt se on ollut tauolla jo jonkin aikaa, kun vasta ensi vuoden Desuconiin pitäisi se saada valmiiksi ^^'

   Poista
  5. Kyllähän sitä nyt pitää kiinnostavimpien blogien tekstejä selailla tarkemminkin :DD Eihän tuossa sitten mikään kiire ole, hyvät niistä varmasti tulee kun on aikaa :) (voisi itsekin joskus harkita edes aloittaa cossien tekemistä aikaisemmin... )

   Poista
  6. Aww, kiitos ^^ Sullakin on mahti blogi, ja olet sairaan taitavakin - kyllä kelpaa seurata tätä blogia :)
   Ja tuttu tunne tuo cossin viime tippaan jättäminen ^^''

   Poista
  7. Kiits! :)) vielä on paljon opittavaa, mut parasta tässä harrastuksessa onkin, kun oppii uusia asioita! Nyt ajattelin ekaa kertaa ikinä tehdä cossin valmiiksi ennen conia, mahdollisuuksien mukaan jo viikkoja ennen! Saa nähdä miten käy... :--D

   Poista